13 nov. 2008

Ny utställning om klimatförändringarna på American Museum of Natural History

Den som är lycklig nog att ha vägarna förbi New York kan passa på att smita in på American Museum of Natural History och titta på deras nya utställning om klimatförändringarna. Utställningen recenseras i senaste numret av Nature.

På utställningen diskuteras vad den nuvarande koldioxidhalten kan innebära - den högsta på 800 000 år, för att inte tala om dess fortsatta ökning. Vidare presenteras konsekvenserna av den temperaturökning som redan inträffat. Arter flyttar på sig eller blir utrotningshotade, regnfall minskar på vissa ställen och ökar på andra, isarna på polerna krymper och så vidare. Museet ger också exempel på enkla åtgärder som var och en kan genomföra för att minska sin klimatpåverkan.

Den amerikanska allmänheten är fortfarande inte lika väl uppdaterad i frågan som den svenska, så en sådan här utställning ligger väl i tiden. Utställningen stänger de 16 augusti och man får hoppas att den då flyttas till ett nytt ställe. En liknande utställning skulle förstås vara välkommen på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. I så fall ett Stockholmsinitiativ med positiv inverkan på samhället.

Den amerikanska utställningen har en tillhörande hemsida att utforska för den som så önskar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet