5 nov. 2010

Rachel Maddow om Amerikanska högermedia


Det här handlar visserligen inte direkt om klimatet, men det är ändå i högsta grad relevant för "klimatdebatten". (Men det där med den lesbiska vampyren var ett skämt.)

5 kommentarer:

 1. Att MSNBC fått en stormvåg av kritik för att före valet överdrivet hylla demokraterna resp. dissa republikanerna eller att Olbermann (han som kallar republikaner "fisar" och nazister) portats för att han hade ekonomiska förehavanden med demokratiska politiker som ställde upp i valet, vilket anses ha påverkat rapporteringen, kändfe ni säkert inte till...

  Får man även -- jag har humor så jag tror jag gör det -- fråga om ni är vänster?

  (PS. Publiceras inte detta så bloggar jag det kanske som en notis om att er blogg inte handlar om vetenskap utan om vänsterpolitik.)

  SvaraRadera
 2. Om du med "vänster" menar "till vänster om Rush Limbaugh, Glenn Beck och Bill O'Reilly" så erkänner jag mig skyldig.

  (Olbermanns "ekonomiska förehavanden" handlade om att han hade gett kampanjbidrag till demokratiska politiker, vilket var emot NBC News regler).

  SvaraRadera
 3. magnus123,
  Så om NSNBC är "vänster" är det alltså okej med att republikaner och stora mediabolag sprider konspirationsteorier och bisarra lögner som om de vore sanningar. Är det så vi ska tolka dig?

  SvaraRadera
 4. magnus123, vad är poängen med ditt inlägg? Menar du att dumhet från ett politiskt läger rättfärdigar dumhet från ett annat politiskt läger? Eller menar du att man inte bör uppmärksamma lögner i politisk media eftersom det finns lögnare inom alla politiska grupper? Som du säkert vet vill UI motverka spridandet av lögner om klimatforskningen, och i denna strävan är det väl inget konstigt med ett videoklipp som visar ett typiskt sätt att sprida sådana lögner?

  SvaraRadera
 5. Magnus123, är du medveten om att Joe Scarborough på MSNBC gett kampanjbidrag till republikaner utan att få sparken? Så är det i amerikanska medier förstår du, vinglar du ett steg för långt till vänster är det silkessnöret (Phil Donahue är ett annat exempel) men går du till höger verkar inte finnas någon gräns.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet