5 juni 2010

Viscount Monckton får en rejäl uppsträckning

Christopher Monckton, 3rd Viscount Monckton of Brenchley (bilden) är en av de mest kända förnekarna. Han är Chief Policy Adviser för tankesmedjan Science and Public Policy Institute, vars publikationer ofta citeras på skeptiska websajter, han har vittnat i Amerikanska kongressen mot den globala uppvärmningen, och han medverkar regelbundet som talare vid tankesmedjan Heartland-institutets klimatkonferenser, den årliga stora sammankomsten för "klimatskeptiker".

Docent John P. Abraham från University of St Thomas har gjort en noggrann genomgång av ett av Moncktons tal, som gavs vid Bethel University i oktober förra året. I en PPT-presentation med tal presenterar han några av de felaktigheter som Monckton gör sig skyldig till. Han avslöjar att Monckton systematiskt förvränger vad som står i olika vetenskapliga artiklar och rapporter. Abrahams har i flera fall rent av kontaktat artikelförfattarna själva och fått bekräftat att artiklarna säger tvärtom vad Monckton hävdar. Abrahams presentation är hela 84 minuter lång, och tar bl a upp Moncktons felaktigheter om havsnivåhöjningen, isbjörnar, havsförsurningen och solens klimatpåverkan det senaste seklet.

3 kommentarer:

 1. Hurra för den nya kommentarsfunktionen, under själva inlägget! Som det ska vara! (Nu är jag offtopic, men finns det någon fin guide till hur man åstadkommer detta på blogspot?)

  Nu har Monckton i alla fall "replikerat", eller vad man ska kalla det. Abraham svarar här.

  SvaraRadera
 2. Simon: Gå in på 'Inställningar' och sedan 'Kommentarer'. Där kan du välja hur kommentarsformuläret ska visas.

  (ifall detta inte fungerar för dig, om du har ändrat väldigt mycket i din html-layout-kod från standard, kan du behöva klistra in en rad kod också, men det ska nog inte behövas. Återkom om du behöver kodbiten)

  /Cecilia

  SvaraRadera
 3. Beundransvärd insats av Abraham! Moncktons replik (tack Simon!) är på sätt och vis läsvärd, och jag noterar tacksamt att herrarna i Stockholmsinitiativet, som ofta och gärna försöker sig på diverse härskartekniker, inte behärskar dem lika fullt ut som mästaren Monckton.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet