3 juni 2011

Den Gröna Draken

Hur hemskt är miljötänkandet? Hur destruktivt för våra barn?! Ni anar inte, förrän ni sett denna informationsvideo.

8 kommentarer:

 1. Tyckte mig se både Joans N, Peter S och Slabbidang skymta förbi på några av klippen. Kan det stämma?

  SvaraRadera
 2. Tänk att människor kan bli Humanister på grund av miljöengagemang. Hu!

  SvaraRadera
 3. Men det är väl klart att vi ska välja att stanna kvar i en religion som inte har något annat än förtryck och massaker med sig från historien, än att börja värna om närmiljön och få en "prosperity" av liv istället för "prosperity" av mänsklig kontroll och makt.

  SvaraRadera
 4. Likställ inte religion med USAs högerkristna. För min egen del är min religiösa tro den starkaste drivkraften till mitt miljöengagemang. Vad gäller kristen tro och religion är ju trots allt 60% av världens kristna katoliker (1,4 miljarder) och i den mån dessa lyssnar på påven är det mestadels bra för miljön:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/2421247/Pope-Benedict-XVI-urges-pilgrims-to-fight-climate-change-and-reject-consumerism.html

  http://www.voanews.com/english/news/Pope-Denounces-Failure-of-Copenhagen-Climate-Change-Negotiations-81225017.html

  SvaraRadera
 5. Tack för den kommentaren, Jakob!

  Jag är själv inget fan av någon religion, men jag uppskattar väldigt mycket när religiösa människor står upp för vettiga, demokratiska och frihetliga värderingar. Jag skulle helst vilja se mycket starkare inom-religiösa debatter, där de fanatiska, kunskapsfientliga falangerna inom islam, judendom och kristendom blir hårdare ansatta och ifrågasatta av de mer vettiga falangerna inom respektive religion.

  SvaraRadera
 6. Jakob, synd bara med påvens fördömanden av abort och preventivmedel vilket är dåligt både humanitärt och ur miljösynpunkt.

  SvaraRadera
 7. Jonas N och Slabbidang i all ära, men Cornwall Alliance som driver drakar-och-demoner kampanjen är direkt kusliga.

  Ett exempel på hur dom "vetenskapligt" motiverar varför bl.a. höjda havsnivåer inte är något att oroa sig för:

  "God’s plans are reflected in His promises, which human sin cannot nullify. Among those
  promises are two that are particularly relevant to fears of dangerous manmade global warming:
  (1) that the natural cycles necessary for human and ecosystem thriving (summer and winter,
  planting and harvest, cold and heat, day and night) will continue as long as Heaven and Earth endure (Genesis 8:22), and (2) that flood waters will never again cover the Earth (Genesis 9:11–
  12, 15–16; Psalm 104:9; Jeremiah 5:22)[...]Although these verses do not guarantee that no local floods will occur or even that the sea level will not rise,
  nonetheless since they were given as assurance against devastating judgment (before the last
  judgment; 2 Peter 3:1–13) similar to that of the great flood of Noah’s day, they would seem to
  preclude the kind of catastrophic sea level rise envisioned by global warming alarmists."

  En eloge för att dom är noga med referenserna, det brukar ju "skeptiker" annars vara dåliga på! Dock har nog t.ex. [Psalm 104:9] aldrig blivit ordentligt peer-reviewad...

  Det är också värt att notera att en viss Roy Spencer har varit lead author i ett av kapitlen i samma dokument. I rättvisans namn skall sägas att han inte gör några Bibel-referenser men han kör dock med en hel del "klassisk" förvillarretorik.

  SvaraRadera
 8. Intressant att man väljer att fantisera ihop en kult runt ett mystiskt väsen som ramverk för att stigmatisera miljörörelser.

  Informationsvideon är tydligen ett sammandrag av ett marknadsföringsmaterial för en DVD produkt. Så om de här fantasierna tillhör någon slags allmänt tankegods för pånyttfödda i USA är nog högst osäkert. Men gissningsvis känner man sin marknad väl när det gäller att skapa säljande produkter.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet