11 nov. 2011

Barry Bickmore: How to Avoid the Truth on Climate Change

Barry Bickmore, professor i geokemi och aktiv på bloggen Anti-Climate Change Extremism in Utah, berättar om hur han länge inte övertygades om klimatförändring och varför vi är så svåra att övertygas om obekväma fakta. Koncensus versus Galileo och mycket mer.

2 kommentarer:

 1. Jag tycker att Bickmore har en klarhet i resonemangen som är väldigt trevlig. Det han tar upp i början är också värt att notera: Han ändrade uppfattning efter att ha satt sig in ordentligt i sakfrågan.

  Ibland hävdas det att "skeptiker" bara har en annan bedömning av evidensläget men jag tror att det är ytterst få som verkligen seriöst har läst på och samtidigt gjort en väsentligt annorlunda bedömning än den vanliga. Det handlar mer om en slags attityd som liknar det som man ser hos säljare eller affärsjurister. Och det är väl vad "debatten" mycket handlar om, det vetenskapliga värdesystemet på ena sidan och på den andra den krassare delen av (den amerikanska) affärsvärlden.

  SvaraRadera
 2. Nisse,
  jag tycker du pekar på något viktigt för att förstå debatten. "skeptiker-kåren" tar inte ställning från det kunskapsläge som finns, de inser emellertid vilka åtgärder detta motiverar och söker därför svar som avvisar kunskapsläget.

  CO2 kan bara inte accepteras som möjlig källa.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet