1 apr. 2015

Drakarna kommer tillbaka!


Enligt en sensationell och paradigmskiftande artikel i dagens Nature så är drakar inte en myt utan verklighet! Dessa fasansfulla eldsprutande kräldjur härjade under medeltidens värme, men gick sedan i dvala under den lilla istiden.
Men nu när vi åter börjar närma oss de höga temperaturer som rådde under medeltiden (med bl a kameler i Uppsala) så finns det tecken på att drakarna är på väg tillbaka!

Vi måste genast hejda den globala uppvärmningen annars kommer det att bli som i den här framsynta filmen!

 

14 kommentarer:

 1. Men dom missade ju att det finns ett väsen som drakarna fruktar och håller sig undan: HIATUSEN :-)

  Den brukar listigt kamoflera sig som en del av en helt oskyldig brusig temperaturkurva, men kan upptäckas tack vare vissa magiska statistiska metoder som utvecklats på klimatskeptiska bloggar, vilket fått både IPCC och Nature att uppmärksamma den på senare år.

  HIATUSEN, som för övrigt tros bo i Stilla Havet, måste ständigt matas med mer antropogen CO2, samtidigt som drakarna spyr ut en ungefär lika stor mängd. Intressant att spekulera i att det kanske förklarar paradoxen att ökningen i luften inte beror på människan som vissa hävdat?! Det verkar ju inte finnas någon annan förklaring, så genom uteslutningsmetoden måste det nog vara så...

  För att HIATUSEN skall stanna och skydda oss mot drakarna sägs det att det förutom utsläpp av CO2 krävs en ständig strid ström av pseudovetenskapliga besvärjelser och då och då även något offer av klimatforskare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Intressant att spekulera i att det kanske förklarar paradoxen att ökningen i luften inte beror på människan som vissa hävdat?"

   Kanske något för Murry Salby att undersöka!

   Radera
  2. Det är hybris att tro att vi pyttesmå människor kan påverka atmosfärens sammansättning. Det måste vara något stort, som haven eller vulkaner eller drakar!

   Radera
  3. Ja, notera finessen med att HIATUSEN, lite som ett annat känt väsen, Maxwells demon, enbart konsumerar antropogena CO2-molekyler. Tidigare har det dock saknats en källa, men med de senaste nya rönen med drakarna så går budgeten ihop :-)

   Radera
  4. Nisse, du vet väl att du kan använda HTML-koderna <b>text</b> för att få fet stil, som i HIATUSEN?

   Radera
  5. Tack för tipset men det blir nästan lite för läskigt då...

   Radera
 2. @ Uppsala

  dere skal aldri si aldri........

  For endel år siden hadde jeg et internasjonalt selskap og tok dem med ut på fjorden med båten.

  Det var Madagaskar, Berlin, og Rhode Island.

  Men før vi gikk ut måtte jeg instruere og advare.

  "Loch Ness!" sa jeg og gjentok: "Loch Ness,... jeg sier ikke mer, , Loch Ness!......

  ........Men jeg kan garantere at hvis dere kaster et blikk utover vannet og følger særlig nøye med hele tiden, så vil dere få se ting som dere aldri har sett før, og som dere knapt skulle tro var mulig!"

  For så mye kan man iallefall trygt garantere.

  Vi dro ut og ankret opp på grunna og firte ut fisknørene, mens jeg gikk ned og tok maskinen.

  Men blev så ropt opp på dekk.... og se,... en brun rygg med spiss,sort, trekantet finne som dukket opp og forsvant igjen. "Snøft!" sa den.

  Og så igjen, to brune rygger med sort trekantet finne. "Snøft!".. og like efter, hele tre nydelige brune rygger med sorte, spisse, trekantede finner, helt synkront og i takt,...."Snøft!"


  "Der kan dere bare se, hva var det jeg sa?" kunne jeg da bemerke ganske overlegent. Og det var ikke 1.ste april men en helt vanlig dag.

  Så hvorfor dra helt til Loch Ness?

  Den dukket opp like innpå båten gjentatte ganger bare 7-8 favner unna og sa "Snøft!" helt klart og tydelig alle gangene.

  Slå den!

  All fisken forsvant som ved et trylleslag. Det blev derefter helt stille i sjøen, så vi bare kunne hive opp og ta land igjen for vi hadde sett og hørt nok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Loch Ness-monstret talar norska? Intressant.Norge och Skottland hängde ihop under senaste nedisningen.

   Radera
 3. Passar även bra ihop med översta strippen här:
  http://boingboing.net/2015/03/25/tom-the-dancing-bug-super-fun-15.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar också "Kittens reciting the work of H.P Lovecraft" (och kunde placera citatet).

   Radera
 4. Kom med något nytt Lars. Detta har vi skeptiker känt till länge :-)

  https://21stcenturywire.files.wordpress.com/2009/12/al-gore-hot-air.jpg

  SvaraRadera
 5. Åh fy bubblan, jag tycker redan att det finns tillräckligt med drakar i min närmaste omgivning..

  SvaraRadera
 6. Fattar inte. Var inte tesen i Reign of Fire just att drakarna orsakade istiden då de eldade upp allt och ökade co2-halten? Gör ni er inte lustiga över er själva således?

  SvaraRadera
 7. När det nu äntligen verkar vara accepterat att drakar funnits på riktigt kan man väl få slänga in en förklaring till varför dom också dog ut.

  https://www.youtube.com/watch?v=sK6tkcxAHIw

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet