12 nov. 2009

Den vetenskapliga insatsen bakom en tidningsrubrik om klimatet

Från senaste TED: Rachel Pike, doktorand i atmosfärkemi i Cambridge, beskriver på fyra minuter den massiva vetenskapliga insatsen bakom en tidningsrubrik om klimatet.


7 kommentarer:

 1. Patrik, inget av vad som sades i klippet hade något att göra med hur rubriker skrivs eller vad dessa skall innehålla och förmedla.

  Det enda som framgick tydligt är att journalister har fria händer att skriva vad de finner gott, alltså en "catchy line". Inget nytt under solen med andra ord.

  SvaraRadera
 2. Olaus Petri,

  Blir det inte trist i längden att vara så negativ?

  SvaraRadera
 3. Hej Anders!

  Menar du att Patriks rubrik harmonierar med vad som sägs i klippet? Jag trodde jag skulle få se en brainstorming (insats) på en tidningsredaktion där klimatforskare och redaktörer kommer överens om hur en rubrik skall sättas.

  Annars är jag väldigt positiv som människa, tackar som frågar.

  Är det inte tråkigt att hela tiden döma människor?

  SvaraRadera
 4. Olaus, det är nog bara så att du missuppfattade Patriks text, inget problem med det. Det är naturligtvis tråkigt att du blev besviken över filmens innehåll, men ännu tråkigare att du tycker att det är Patriks fel när du misstar dig.

  SvaraRadera
 5. Erik, visst är det så. Och visst skriver Patrik vad han vill. Men med tanke på er upplysningsdevis trodde jag att jag skulle få krypa bakom de vetenskapliga tidningskulisserna. Nu var det inte så och livet går vidare.

  Sedan tror jag vi alla lite till mans talar förbi varandra.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt hur mycket arbete och tid det går åt att skriva ett enda stycke i ett enda publicerat arbete som ingår i en rapport om hundratals sådana texter och som till slut blir en enda nyhetsrubrik.

  SvaraRadera
 7. Får väl ta tillbaka min kritik då videon uppenbarligen gav Per nya insikter.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet