27 maj 2011

Föredrag i Göteborg och Stockholm på måndag

Nu på måndag (den 30 maj 2011) har hugade åhörare såväl på Sveriges framsida som på dess baksida möjlighet att höra företrädare för Uppsalainitiativet diskutera några av sina erfarenheter och tankar kring klimatdebatten.

I Göteborg kommer Erik Svensson att framträda i Föreningen vetenskap och folkbildnings regi, på Restaurang Bazar, Haga Kyrkogatan 14, kl 19.00. Anländ gärna i god tid, ty VoF:s möten i Göteborg brukar vara välbesökta och det blir ofta fullt på den mysiga restaurangen. Rubrik och sammanfattning:

    Ska vi vara skeptiska till klimatvetenskapen?

    Fick du mersmak efter Erik Svenssons föreläsning på Vetenskapsfestivalen i Göteborg? Eller missade du det kanske helt och hållet? Den 30 maj har vi nöjet att återigen låta Erik föreläsa om problemen med skepticismen mot klimatförändringarna. Det här är ett längre format av den 15-minutersföreläsning som i Vetenskapsfestivalens programblad beskrevs på följande vis:

    "Klimatskeptikerna" i Stockholmsinitiativet tilldelades utmärkelsen Årets Förvillare 2010 av föreningen Vetenskap och folkbildning. Vad innebär det att ha ett vetenskapligt skeptiskt förhållande i klimatfrågan? Begrepp som auktoritetstro, konsensus och kritiskt tänkande kommer att behandlas.

I Stockholm samma afton är det jag som framträder. Det rör sig om ett arrangemang av föreningen Ingenjörer för miljön och äger rum på Hilton Hotel vid Södermalmstorg (Slussen). Deras s.k. MiljÖl-pub inleds ca kl 17, medan mitt föredrag börjar 18.00, med följande rubrik och sammanfattning:

    Bland klimatforskare och klimatförnekare

    Både i Sverige och internationellt (allra främst i USA) finns högljudda opinionsbildare som inte drar sig för att förvränga vetenskapen i syfte att bagatellisera klimathotet. Vad är det som driver dem, och hur bör de bemötas? Dessa frågor behandlas av Olle Häggström, som är professor i matematisk statistik på Chalmers, ledamot i KVA och IVA, och en av skribenterna bakom den folkbildande klimatvetenskapsbloggen Uppsalainitiativet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet