1 juli 2011

Transportevolution


Bonusbild

8 kommentarer:

 1. Armerad betong, det är svaret när tegel inte duger.
  Stormen kommer ändå att träffa nästan vad vi än gör.

  SvaraRadera
 2. Magnus,
  Jag vill se det mer positivt: vi har stora, kostnadseffektiva möjligheter att mildra eller kanske helt undvika stormen. Det behövs bara ett antal framsynta politiska och industriella beslut. Visst är det tufft så länge som en välfinansierad olje- och kollobby har en del politikers öron, men ändå.

  Med vänlig hälsning,
  PMA

  SvaraRadera
 3. Jag har skrivit en hel liten bok "När resurser sinar" som mestadels handlar om sådana möjligheter och hur man kan hittat dem, värdera dem och argumentera för dem.

  Tyvärr är utmaningen oerhört stor, det krävs mirakel för att få med hela världen på detta så jag nöjer mig med att hoppas att det mesta eller i alla fall ganska många och ganska mycket kan räddas.

  Skönt för dig att du tror på mirakel, det känns nästan lite elakt att argumentera emot det.

  SvaraRadera
 4. Redin och andra. Världens främste expert på orkaner säger: "We're seeing no trend at all. Same number of storms now as a hundred years ago. And when you put that in the context of the modell ... climate models that we use -- the computer techniques -- they suggest about the same. The number of storm should stay about the same, or perhaps even decrease slightly".

  youtube.com/watch?v=uFJpRp1-dNU

  Tycker f ö att denna post blandar väder och klimat, men är gjord efter diskursen att klimatförändring orsakas av människan och på alla vis är katastrofal. Det kan man inte ta ifrån e... ska ni kritiseras för. :)

  SvaraRadera
 5. Magnus,

  Jag har läst lite om din bok, och skall försöka läsa den. Resursteori är ett av mina stora intressen.

  Utmaningen är stor, ja. Det viktigaste är att få med dom största per-capita-utsläpparna, som USA och Australien. Om dom arbetar aktivt med sina utsläpp så ökar chansen dramatiskt att få med alla på effektiva åtgärder.

  Tyvärr är det också där som propagandan är som starkast. Till exempel i USA har Koch och Sciafa lagt enorma resurser på att övertyga politiker och allmänhet att det inte finns någon anledning att bry sig om forskningens resultat.

  Du får gärna argumentera emot mig, det är inte elakt så länge du har faktabaserade argument! Däremot känns det inte helt Ok att du skriver att jag 'tror på mirakel'.

  Med vänlig hälsning,
  PMA

  SvaraRadera
 6. Varför släpper ni inte fram kommentaren direkt refererande en ledande forskare med uppgifter som står i strid med vad ni framför? Bör ha följt era kommentarsregler, eller hur.

  SvaraRadera
 7. Förlåt, det var min egen deppighet som talade. Jag önskar att jag hade LÖSNINGEN men jag har bara hittat ett stort knippe små dellösningar som alla har olika svagheter och passar på olika platser och för olika människor och nästan alla av dem kräver mängder med jobb för att bli gjorda.

  SvaraRadera
 8. Magnus R,
  Jag tror du är inne på rätt spår dellösningarna - många små dellösningar blir oftast effektivare i dom här sammanhangen. Det bästa får inte bli det godas fiende.

  Lite lättare för vindkraftsetablering, lite mer avgifter på CO2, lite mer biogasproduktion, och så vidare...

  Med vänlig hälsning,
  PMA

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet