22 mars 2013

Evolution and Global Warming Denialism: How the Public is Misled

8 kommentarer:

 1. För min del förlorar Dr Scott vid 27:49 på Godwins lag.

  SvaraRadera
 2. 'Guilt by association' genom att konsekvent sammanblanda kritisk granskning av klimatvetenskap med kreationism, anti-evolutionism, tobakslobbyister. Hon säger att vetenskapen bara behöver visa argumenten, men samtidigt att frågan inte får diskuteras eftersom 'science is settled', med referens till 97%, och andra väl belagt falska myter. Föredraget demonstrerar tydligt den mentala inställning som förenar klimatalarmister och kreationister. Förvillare var rätt beteckning.
  Gunnar Juliusson, professor, Lund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnar,

   Jag har tidigare diskuterat mycket med kreationister/intelligent-design-förespråkare. Likheterna med mycket av den "klimatskeptiska" argumentationen är slående. Jag har inget emot saklig och kritisk granskning av klimatvetenskapen, men det är inte vad man ägnar sig åt på ställen som den "klimatskeptiska" favoritbloggen WUWT.

   Radera
  2. Vart säger hon att frågan inte får diskuteras? Hur menar du att de 97% är en falsk myt... och vad är en falsk myt öht?

   Radera
  3. Angående kreationister och klimatfrågan:

   Anders Wijkman och Ella Bohlin har skrivit en klimatrapport:
   http://www.presskontakt.se/pressreleaser/visa/pressrelease/115381/

   Ella Bohlin har sagt sig vara kreationist;
   http://testpress.vof.se/utmarkelser/tidigare-utmarkelser/arets-forvillare-2005/

   Radera
  4. Klimatfrågan tycks vara väldigt lockande för religiösa att engagera sig i men inte ens i denna fråga kan de ena sig. En del religiösa går till den ena sidan, en del går till den andra. Gemensamt blir då att man får problem att skilja mellan tro och vetande på båda sidorna av klimatdebatten.

   Radera
 3. Tyvärr finns många likheter mellan ID och klimatförnekare... fick just denna kommentar på min egna gamla blogg "Anledningen till att ID inte tas in i vetenskapliga tidskrifter är man inte tar in artiklar som kritiserar evolutionsläran oavsett hur bra argumenten är."
  http://westerstrand.blogspot.se/2006/11/krister-renard-och-intelligent-design.html?showComment=1364650107884#c5388041867200484896

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet