3 maj 2016

Podcasts om klimatförändringarna av Inquiring Minds

En av mina favirtpoddar Inquiring Minds har startat en serie av avsnitt där de kommer dyka på djupet i klimatfrågan. Första avsnittet handlar mest om kommunikation och där har man en längre intervju med Bill Nye kanske mest känd från TV-serien the science guy. Ett ämne som tas upp är vadslagning med skeptiker.

Andra avsnittet handlar om hur isen på Grönland smälter och diskuterar processerna och osäkerheterna kring detta. Har vi mycket otur kan det sluta illa, i alla fall så vitt vi vet idag.

Inquiring Minds kommer att köra många fler avsnitt om klimatförändringarna framöver, håll ett öga på dem för att få en bra genomgång av de hetaste inom klimatfrågan.

2 kommentarer:

  1. @ Uppsala

    Jeg var ikke klar over Bill Nye, the science guy, så tusen takk for tipset. Der er det mer å finne, og han synes å være under oppseiling i form av en ide- kampanje, da jeg også har sett Obama gi utrykk for lignende generell kritikk av media i forhold til emner som heller skal sortere opplyst og disiplinert under Science og ikke som ( obs- obs skjellsord...!) Dia- lektisk materialisme på racketeerernes egen lukkede idrettsbane der jorden erv flat og til og med der på deres egen banehalvdel(Tips: Skal man vinne gull i olympiaden så må ban eie og måle opp banen det skal løpes på, definere idrettsgrenene, eie dommerkollegiet og TV- selskapet, og ... publicum. Bevis: Lillehammer olympics)

    Prøvvideo- intervjuet

    BillNye thinks climate change keye to 2016 -Yahoo

    Og henvisningen:

    Why are so many smart people such idiots about philosophy?

    På nettstedet Big Think.

    Der får han pepper og blir hengt frem og pekt på som idiot.

    Om seg selv sier han i det første intervjuet.

    Jeg er bare Mechanical engineer, og har bare 4 år med fysikk. Men alt jeg gjør som mechanical engineer er da science?

    Der er jeg svært enig og er definitivt av samme skole og erfaring. For jeg er ikke engang mekanisk ingeniør med særskole spesialutdanning og diplom, og er derfor henvist til å måtte falle tilbake på noe jeg oppfatter definitivt som science, for ellers er jeg temmelig hjelpeløs i det praktiske..

    Statsskoleverket har grandgivelig oppfordret og formanet oss til å være Vitenskapelige i all vår gjøren og laden og kunne la væren. Men dette har altså åpenbart ikke vederfaret alle elever. Det kan ha vært flere skole i skolen, som for eksempel temmelig ulike idoler og konfirmasjons og ungdomsledere og klasseforstandere, og man velger ikke sine barnehavetanter og konfirmasjonsprester, de prakkes på en.

    Jeg prøver å se religionshistorisk og dybdepsykologisk og idehistorisk og lærehistorisk på det, hva gjelder humaniora og det politiske.

    Og her synes det også å skille dypt esoterisk på trening, innvielse, og definisjoner fra lenge før man er riktig tørr bak ørene, nemlig til fjortiskonfirmasjonen og voksenhets- innvielsen i menneskets annen trassalder, så det virkelig skal sitte for livet som ens grunnleggende fixe ideer..... og da sitter det svært dypt og er senere knapt til å rikke på. For man må gjennomgå svære kriser og katastrofer en ny pubertet i voksen alder, for å endre mening. Hvilket er meget smertefullt.

    Det er hva jeg mener å ha forsket meg frem til og oppdaget og mener å vite og bruker som hoved- letehypotese når vi står overfor noe så dritt- fiiiint som "Cognitiv dissonans.." gitt ved folks dype definisjoner og archetyper og fixe ideer.

    Derfor mitt gode råd, dra ut tvangs og smusslitteraturen til pliktig konfirmasjon, der finner man det i klartekst og illustrert.

    Har man lest Coctail og Popular Mechanics og Readers Digest og Scientific American og om NASA i National Geographic Magazine? Har man lest Mästerdetektiven Blomqvist? Og hvilken lesning var strengt forbudt på anstalten og i barndomsheimen? Var man et lydig barn?

    Jeg har jo ellers lest litt av hvert men også Bertrand Russels wisdom of the west, og ser at Bill Nye møter den filosofiske inqvisisjon med heller trivielle tanker fra Russel og Cambridge- skolen , dette om virkeligheten er virkelig og hvorvidt vi vet at vi vet osv. at det kanskje i lengden er mindre fruktbart. Og der får han pepper.

    Francis Bacon og Aristoteles blir nevnt, men Russel hadde der en megetsigende formel som gjaldt renessansen og antagelig Royal Society. "Når den filosofiske spekulasjons Hest blir spent foran Kjennsgjerningenes vogn,..."..... da tar det altså virkelig av og blir en ny situasjon.

    SvaraRadera
  2. @ Uppsala

    Her er det ting på gang.

    Jeg finner videre på nettet at "Bill Nye is not the philosophy guy" og jeg har så mye som bestått grunnfag for realister ved Universitetet.

    Vi må i klimaet hele tiden se opp for mulig RERALIA forskjellig fra falsk gloria og blår i øyndene, virtual reality og Reklamer. Og nå blomstrer det her Taraxacum officinalis, derom er det ingen tvil, slå den!

    SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet