17 mars 2012

James Hansen: Why I must speak out about climate change


TED-presentation av klimatforskaren James Hansen, NASA.

10 kommentarer:

 1. Ett lysande framträdande!
  När man hör detta förstår man att "alarmist" är en hederstitel. Denne man är värd all respekt. Han kunde ha valt att dra sig tillbaka och med vemod betrakta världens dårskap. Han har redan gjort allt vad någon kan begära för att diagnostisera vår planets tillstånd och upplysa oss om resultaten.

  SvaraRadera
 2. Det kanske är lite off-topic, men jag såg ett klipp från när Michael Mann redogjorde för sin beryktade graf i en hearing. Den kanske ändå kan ta död på myten om "hockeyklubban"...

  http://www.youtube.com/watch?v=8e2GlooAPkM&feature=g-u-u&context=G2591f86FUAAAAAAAQAA

  SvaraRadera
 3. Den här saken sympatiserar jag starkt med. Hur blir man fullvärdig medlem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De inval (inte många) som skett efter mitt inträde våren 2009 har gjorts främst i kraft av personernas dokumenterat goda omdöme i klimatdebatt och gedigna kunskaper i klimatfrågor.

   Radera
  2. Nja. Frågan är vad ni kan själva. Varför har ni inte en länk till IGBP som huserar på KVA i Stockholm? Är nog iaf lika intressant som alla blogglänkarna.

   Är f.ö. något problem med den här sajten. Får en varning om skadlig programvara när jag klickar på Bloggarkiv under "Våra sidor".

   Radera
 4. Utbildningsradion har en intressant dokumentär baserad på boken "A user's guide to the crisis of civilization: and how to save it."
  http://www.ur.se/Produkter/164698-Varlden-Civilisationens-kris?q=civilisationens+kris

  SvaraRadera
 5. Bra att du Lennart W uppmärksammade problemet med Bloggarkivet. Det torde fungera nu.

  SvaraRadera
 6. En grupp f.d. NASA-anställda astronauter, ingenjörer, direktörer, forskare mm har publicerat ett yttrande där de i praktiken vill sätta munkavel på NASAs klimatforskare.

  Se också här på Climate Crocks.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet