3 jan. 2013

NOAA: Measuring climate change without thermometers

Läs mer här.

7 kommentarer:

 1. Är det någon hemma?
  På alla andra klimatsiter diskuterasden nya AR5-läckan,men här händer ingenting.

  Klimatintresserad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäsp. Så det är Donna Laframboise som är ute och leker hemlig agent den här gången?

   Radera
  2. Saktmodighet vinner i längden. Dom kan gapa hur mycket dom vill på TCS med hundratals kommentarer men dom får inte mera rätt p.g.a. det. Men nog hade det kunna vara trevligt med lite mer fart även här, det håller jag med om. Men då får det inte handla om 16 års argumentet, att det är solen etc.. Dvs sånt som bara är långrandigt att förklara ytterligare en gång till. Jag har gett upp hoppet efter allt för många sådana kommentarer, dessutom ofta från samma alias. Viljan till en riktig diskussion finns helt enkelt inte hos dem som tagit på sig konspirationshatten.

   Radera
  3. Jag tycker nog att det finns gott om andra saker att diskutera om man har en fobi mot de senaste årens temperaturdata, rapporterna om klimatmodellernas otillförlitlighet och den uteblivna hotspoten.

   Ett exempel är hur reviewprocessen för IPCC-rappoerter fungerar.
   Är det rimligt att kompetent folk som McIntyre väljer att inte delta pga de stränga sekretesskraven, medan avlönade aktivister inkommer med en mängd kommentarer som föreslår omskrivningar där pamfletter från olika aktivistgrupper skall användas som källa? Andra förslag föreslår att texten rent allmänt skall skrivas om så att den uppmanar till aktivism.

   Klimatintresserad

   Radera
  4. Det finns nog tillräckligt med kompetenta granskare även utan bloggaren McIntyre. Jag tvivlar dock på att "läckan" tillhörde dem (de kompetenta alltså).

   Radera
 2. Anonym skrev 9 januari 2013 09:56:
  "...Om man har en fobi mot de senaste årens..."
  Jag tenderar att lita på dom senaste 150 årens fysik, meteorologi, glaciologi, biologi, med mera. Det betyder att jag inte har speciellt stora behov av att bevisa att några "avlönade aktivister" skulle ha korrumperat hela naturvetenskapen.

  Däremot finns det en väldigt politiserad och aggressiv debatt i media och på vissa sajter, eldad på av, hoppsan, betalda lobbyister från kol- och oljeintressen! Jag är _inte_ imponerad av att man försöker beskylla miljörörelsen för det som industriintressen gör bort sig grovt på.

  Hälsningar,
  PMA

  SvaraRadera
 3. Har Donna Laframboise fel eller var det en seriös kommentar av Lars Karlsson?

  Alvin Stoltz

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet