10 dec. 2015

Peter Sinclair: What Exxon Knew

Nyligen släppta dokument visar hur Exxon bedrev klimatforskning på 80-talet och kom fram till samma slutsatser som övriga forskarvärlden. En forskning som sedan "glömdes" när bolaget började sälja missinformation kring koldioxidens effekt på klimatet på 90-talet.

11 kommentarer:

 1. Jag antar att ni sett senaste från Greenpeace hur det går till bland "skeptikerna":
  http://energydesk.greenpeace.org/2015/12/08/exposed-academics-for-hire/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thomas P.
   jeg har fått inntrykk av at Exxon Mobil nå har slått totalt contra og snudd på en femøring, efter en prosess som man finner om man googler Prosecute ExxonMobil.

   Og at det er byretten i New York som har stevnet dem for forklaringer og dokumenter.
   Det er spørsmål om å stevne dem efter the RICO act, slik man i sin tid tok Tobakksindustrien.

   Vi leser nemlig også

   Exxon Mobil warns of "catastrophic" 7 F

   På nettstedet Think progress og med henvisning til Washington post.

   Der synes det som om det kun er GOP det republicanske parti og Koch Brothers som er igjen på skansen efterat Exxon mobil har begått faneflukt og desertert under press fra by- retten i New York.

   Samtidig ser jeg en norsk størrelse professor Sprellestad hos Klimasurrealistene drive reklame for at nå er en tung og politisk rutinemessig prosess i kongressen igang for å presse ut NOAA og Hr.Karl om falskneriene med hiatusen som plutselig ble borte. Men denne prosessen synes altså da ikke å ha så mye vann på mølla som Exxon Mobils frafall og desertering og kryping til korset og løfter om bot og bedring.

   Hva gjelder din henvisning, så er jeg ikke så fornøyd med å måtte få det fra Greenpeace, som selv er en omstridt organisasjon som man ikke kan følge i alle ting (eller det viktigste, det må henvises til presumtivt saksnøytrale kilder og instanser) selvom de virker relativt edrue og dyktige. Det må sikrere og skarpere ting til for å føre beviser.

   Gendarmene, ordensmakten må kunne rekvireres. Da hjelper det. Men det kan det mot falske doktorgrader og professorater og embedseksamener og sånt.

   Men jeg tror prosessen er viktig, og at selve fenomenet uhederlige og kjøpte, inhabile, kanskje til og med falske akademikere er en realitet.

   Jeg har nemlig ofte stusset meget og lurt på: "Er det der resultatet av industrialisert examensfusk og doktorgrads og forskningsfusk?" når folk demonstrativt og autortitært ikke behersker og holder rede på og mestrer det elementære engang til realskole og artium på realfag og på naturfaglinjen, ja på språklinjen.

   Jeg har nemlig også selv i en periode fått spammmm- boksen full av tilbud om å få meg papirer og titler og diplomer jeg og, og rykke vesentlig opp i lønn, betaler i kassen. De tilbyr papirer og titler og diplomer fra berømte universiteter worldwide. Og det er billig, meget billigere og mindre slitsomt enn å måtte erverve det lovlig.

   Og derav ryktet: "flere og flere forskere fra worldwide kommer idag til at hockeykølla osv osv osv,...!"

   Det der er en realitet Og klimasurrealistene er veldig til å smøre seg og hverandre med titler på folk, som åpenbart ikke kan ha kommet lovlig inn på studiet engang. De må være kommet inn på Partisekretærens kvote og videre værnet. Og kommer ut av det storartet vinklede og immune.

   Dette her er faktisk et viktig felt å holde oppsyn med og finne ut av.

   Det er sjarlatan og bedrageri og qvakksalver og banditt-faget. Det vil alltid finnes i samfunnet men det veksler fra tid til annet hva det yrket engasjerer seg i på profesjonelt bandittmessig organisert vis..

   Radera
  2. Hör inte hit men jag kommer inte längre fram på KU. Det här försvann tex trots att detta var det enda kommentaren innehöll:

   "Så har då klimatavtalet uppenbarligen fått KU att tappa sitt signum där man vågat släppa fram även dem som värderar och kritiserar bloggen. Tråkigt."

   Den kritik jag tidigare formulerat och som raderats är naturligtvis känslig som tex:
   - kritik av hur de släpper fram löjliga konspirationsteorier
   - kritik av hur de släpper fram sanslösa spekulationer om kommunistiskt maktövertagande med en framtida förslavande global planekonomi
   - kritik av deras huvudlösa utfall mot FN och underavdelningar

   Därtill har jag framhållit hur det globala avtalet nu tvärtom mot vad KU velat påskina kan komma att ge kraftig global tillväxt och utveckling.

   Allt är naturligtvis provocerande men också en verklighet, vart och vartannat inlägg på KU ryms inom denna kritik. Att FN nu lett världen fram till ett globalt avtal innebär ett grundskott mot bloggens hela existens och även om jag inte tillåts vara med i fortsättningen kan jag möjligen få nöjet följa den till dess undergång.

   Radera
  3. Någon skulle nog säga att de "argumenterar med raderknappen". Kanske var de oroliga för att diskussionen helt skulle spåra ur efter dina kommentarer, men det kan väl knappast bli mycket värre än det brukar vara där.

   Radera
  4. Den förra kommentaren var till LBt.

   Radera
  5. LBt
   jeg er også blitt kastet ut av KU helt nylig. Det kan virke som de har innskjerpet disiplinen og moralen og blitt adskillig biskere.

   Det er vel da en stresset tid for dem.

   Man bør opplyse og fortelle til flest mulig som vanker i slike krædse, at man sviner seg selv til og ødelegger ens gode borgerlige navn og rykte og ikke minst ens kredittverdighet ved å sverme og agitere for slikt.

   Radera
 2. Ni som är insatta i detaljerna om tex varför CO2(ibland?) mäts vid vulkaner kan bidra till allmänhetens kunskap genom att genmäla vid artiklar som den nedan angivna. Ni vill påverka opinionen och då bör ni inte låta detta stå oemotsagt om ni anser det vara vilseledande. Newsvoice.se raderar nog inte era kommentarer.
  http://newsvoice.se/2016/01/12/matstationer-temperatur-och-koldioxid-ligger-vid-stader-vulkaner/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hr.Grafstrøm

   Dette her er detaljer som kandidaten eller barnet forutsettes å kunne finne ut av selv.

   Sann- heten og materien, virkeligheten, opp- står ikke ved mot- sigelsen.

   Kandidaten / Barnet må først bevisstgjøres og lære seg selv- innsikt.

   Det må erkjenne og lære å beherske sin lukkemuskulatur både oppe og nede og foran og bak. Så det ikke driter seg ut og prater over seg.

   Radera
  2. NASA skriver om Manua Loa här.

   "We only detect volcanic CO2 from the Mauna Loa summit late at night at times when the regional winds are light and southerly. Under these conditions, a temperature inversion forms above the ground, and the volcanic emissions are trapped near the surface and travel down our side of the mountain slope. When the volcanic emissions arrive at the observatory, the CO2 analyzer readings increase by several parts per million, and the measured amounts become highly variable for periods of several minutes to a few hours. In the last decade, this has occurred on about 15% of nights between midnight and 6 a.m.

   These periods of elevated and variable CO2 levels are so different from the typical measurements that is easy to remove them from the final data set using a simple mathematical “filter.”"

   Radera
  3. Newsvoice verkar förresten vara ett riktigt stolleträsk....

   Radera
  4. Lars
   Poängen med att experter dyker ner i 'träsket' är att de når många passiva läsare som vi inte vet något om. Och stolligheter blandas med mer öppenhet i fråga om tex utrikes nyhetsförmedling som kraftigt undertrycks av msm så dylika altmedier tar över i ökande grad från msm.

   @hejdruns hönseri
   Det pågår en kamp om själarna. De flesta tänker inte göra självständiga efterforskningar men likväl har de en röst vid valen.

   Radera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet