4 apr. 2009

Olle Häggström tar ära och heder av Stockholmsinitiativet

Olle Häggström gör sågspån av Stockholmsinitiativets & Lars Berns trovärdighet på Newsmill. En sågning i den högre skolan som är en ren njutning att läsa - i alla fall om man är konnässör av vetenskaplighet och akademiska sågningar. Det finns inget att tillägga (utom möjligen Häggströms tidigare VoF-artikel), så klicka er över dit och läs.

Ett stalltips om svaret: De kommer att jaga efter Häggström som person, låtsas som de aldrig har läst motargumenten mot sina repetitiva utsagor och komma dragande med resultat från någon forskare som använt slagrutor för att komma fram till att klimatet nog inte existerar alls, faktiskt, när man tänker efter.

HMS Victory bryter den fransk-spanska linjen under slaget vid Trafalgar

7 kommentarer:

 1. Tack för sammanfattningen! :) Annars kan ni läsa Stockholmsinitiativets svar i SvD Synpunkt på tisdag. :)

  SvaraRadera
 2. Häggström i VoF blev sågad i två inlägg (ett av mig och ett av Ingemar Nordin). Dessutom vågade redaktionen inte ta in två ytterligare inlägg - utan lät istället Häggström svara en gång till.

  Jag förstår egentligen inte vad han yrar om, och tror inte han överhuvudtaget är insatt i sakfrågan.

  Samma med Newmillinlägget. Det verkar som om klimatfrågan för honom är en religiös dogm som inte får ifrågasättas av kättare.

  SvaraRadera
 3. Maggie:
  Med tanke på den intellektuella dödsspiral Stockholmsinitiativet, med Bern i ledningen, varit inne i under vintern så är i alla fall mina förväntningar på svaret inte högt ställt.
  Hur är det med isen i Arktis? Visst var det en lögn i den senaste Newsmill-artikeln du skrev under på?

  Stilbs:
  Det verkar som du projicerar.
  Är det inte märkligt att ni måste ta till uppenbara lögner, sofismer och demagogik för att stödja er sak om ni nu verkligen har rätt?

  SvaraRadera
 4. Är det något vi har lärt oss om klimatförvillarna är det att de kommer att leverera lika vilseledande svar tills alla seriösa forskare med jobb att sköta ger upp, och sen hävda att de vunnit debatten. Detta får inte ske. Alla ni i Uppsalainitiativet gör ett jättejobb, men varje felaktighet som presenteras av klimatförvillare måste bemötas seriöst och i saklig ton så snart de dyker upp.

  Bern har fortfarande en frihamn i SvD, men han har åtminstone blivit förvisad från Brännpunkt till Synpunkt. Långsamt går det åt rätt håll.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Du menar väl fel håll? Eller är det så att du hoppas att klimatapokalypsen kommer?

  Alla som oroar sig för att klimatet ska förstöra jorden borde ju rimligtvis önska att klimatskeptikerna har rätt, eller hur?

  SvaraRadera
 6. S. Andersson,

  Om vi gör som "skeptikerna" vill så kommer problemet tyvärr bara att bli värre.

  Man önskar naturligtvis att problemet inte fanns, men man ska inte förväxla önskningar och verklighet.

  SvaraRadera
 7. S. Andersson: Vad jag menade med "det går åt rätt håll" var inte att klimatet går åt pipan (som det bevisligen gör), utan att jag ser det som ett framsteg att Bern åtminstone gjort sig omöjlig på Brännpunkt (den något mer seriösa debattsidan) efter allt sitt ljugande och förvrängande, och numera får nöja sig med Synpunkt, insändarsidan.

  Men ärligt talat, visst skulle jag dra en suck av lättnad om SI hade rätt om klimatet. I sådana fall skulle vi ju kunna koppla av och tänka på annat. Nu tyder ju tyvärr empiriska fakta på att det faktiskt är riktigt illa, på allvar. Bern & c:o kanske anser sig gamla nog strunta i vad de lämnar efter sig, men jag är hyfsat ung och hade tänkt leva i den här världen ett tag till.

  Det handlar om långsiktighet, och om att inte lockas till att sätta önsketänkande före tänkande.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet