28 maj 2010

Om konspirationen mellan SR och UI

Uppenbarligen har någon "kommit på" att Uppsalainitiativet skulle ha varit inblandad i de undersökningar som SVTs Vetenskapsredaktion gjort, och bland annat Vetenskapsradion Klotet rapporterat om, och sprider denna idé i bloggosfären. Som vi påpekat i kommentarsfältet här på bloggen så är detta inte sant. Även Klotet har gått ut med en dementi av ryktet. Läs den här.

Uppenbarligen finns de de som griper efter konspirationer för att slippa inse faktum kring forskningsläget i klimatfrågan.

Men det är ju klart. Att dementera är ju precis vad både vi och Klotet skulle göra om det var sant...

2 kommentarer:

 1. Klotets dementi rör inte det påstådda samarbetet mellan SVT och UI (förstås). Det är det bara ni som har dementerat.

  Jag håller med om att skeptikerna är i minoritet. Så tydligen finns det bättre anledningar att misstänka att ni har samarbetat, än att bara vilja "slippa inse faktum kring forskningsläget" :)

  Ett enkelt sätt att ta död på misstankarna vore att visa de mail som skickades mellan er och SVT under april i år. Enligt Lars Karlsson är det oskyldiga mail, så ni har ju en utmärkt chans att förlöjliga mig och de andra som har väckt dessa misstankar mot er.

  Mvh,
  Kimpa

  SvaraRadera
 2. Nej, vi kommer inte att visa några mail. Den här konspirationsteorin är bisarr och diskussionen har redan pågått alldeles för länge. Jag drar självsvåldigt streck i debatten här – den som vill fortsätta gräva ner sig i ämnet får göra det annorstädes.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet