4 feb. 2011

Fredagsmys: Hur man driver en skeptisk blogg

Bloggen Denial Depot har ett läsvärt inlägg om hur man driver en skeptisk blogg utan för mycket tankeverksamhet. Det må vara satir, men det känns ändå som om det kommer väldigt nära hur det verkligen går till på en del bloggar. Mer än så vill jag inte avslöja. Läs också inlägget direkt efter, som är ett exempel på tillämpning.

4 kommentarer:

 1. På tal om ingenting särskilt noterar jag med glädje att KTH-professorn Peter Stilbs kommit att börja intressera sig för mitt eget ämne, matematisk statistik. Han visar också god smak, då artikeln han valt att läsa är den aktuella och mycket intressanta The Future of Indirect Evidence av en av vår tids främsta tänkare inom statistikteori, Bradley Efron.

  Eller läst och läst, det kanske är att ta i, men han har i alla fall "läs[t] abstract 3-4 gånger". Han blev enligt egen utsago "inte så mycket klokare" av det, men tyckte sig i alla fall ha anledning att basunera ut sina kritiska kommentarer om artikeln och vad han föreställde sig att den eventuellt kan tänkas ha handlat om.

  SvaraRadera
 2. Efter ett hårt dagsverke med (x;y;s)och tunga teoretiska diskussioner, så var detta dagens tokroliga höjdpunkt.

  // Marcus

  SvaraRadera
 3. Då tror jag att Lady Science har det betydligt jobbigare:

  "Zheng Lab - Bad Project (Lady Gaga parody)"

  http://www.youtube.com/watch?v=Fl4L4M8m4d0

  SvaraRadera
 4. Olof,
  Kul video, som väl illustrerar varför det finns utmärkta karriärmöjligheter inom molekylärbiologi och bioteknik!

  // Marcus

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet