8 sep. 2011

Nu kommer konspirationsteorierna kring Dessler 2011

Att "klimatskeptikernas" senaste favoritartikel visat sig vara ännu ett exempel på körsbärsplockning och dålig forskning måste bortförklaras eller åtminstone gömmas undan bakom en ridå av rök. Så fram med konspirationsteorierna: Desslers artikel publicerades för snabbt, den fick röda mattan utrullad av tidskriften då den var pro AGW.

Förutom att man kan ställa sig den uppenbara fråga hur detta skulle påverka sakfrågan - Spencer och Braswells undermåliga artikel och hypen kring denna - kan man kontrollera hur väl detta om "röda mattan" stämmer. Skeptical Science har gjort det och kommer fram till:
 • Från inlämnande till acceptans tog det 18 dagar för Dessler 2011
 • Av de artiklar som var i "in press" kring den 5/9 då Desslers blev det så var medeltiden från inlämning till acceptans 28 dagar i samma tidskrift (GRL) Det fanns artiklar med tider från 2 dagar upp till 120.
 • När Lindzen publicerade sin mycket kontroversiella artikel 2009 tog det 28 dagar från inlämning till respons samt 6 dagar till efter revidering till acceptans trots att artikeln gick stick i stäv med det mesta av etablerad klimatforskning.
Slutligen kan man tillägga att Dessler svarade på artiklar där han var väl förtrogen med argumentationen. Som hans kollega  John Nielsen-Gammon påpekat: "It didn’t take my colleague Andrew Dessler long to work out a demonstration that Spencer’s new paper is wrong."

Nej, det finns inget underlag för att Desslers artikel skulle blivit snabbehandlad. Det var en klar och tydlig artikel i respons till tidigare artiklar som behandlades i normal takt av en bra tidskrift.

3 kommentarer:

 1. Goda nyheter! Från och med den 14 september är det slut med förnekeriet och vi slipper läsa om den biten här på UI.

  http://www.youtube.com/watch?v=oyW-1PRtJdE&list=PL240C6251FAEBE70F&feature=player_embedded

  Vill man bidra till att få slut på eländet kan man låta Climate Reality posta videor på sitt facebook-konto under två dagar. På så vis når budskapet fler och fler och fler. Info finns på deras hemsida.

  SvaraRadera
 2. Let's party like it's 1699 til the 14'th then.

  Wierd Al "Aimish Paradise" ...

  http://www.youtube.com/watch?v=xo74Dn7W_pA

  SvaraRadera
 3. Olof,
  Allt med Wierd Al är värt att sprida hur OT det än är :)
  Men vi försöker hålla oss till ämnet.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet