19 juni 2015

En jättemaskin!

Glad midsommar, kära läsare, och varsågoda att ta del av The Economists tecknade kommentar till det välkomna beskedet häromsistens om att G7-ledarna kommit överens om att fasa ut fossilbränsleförbränning från sina ekonomier inom loppet av innevarande sekel!

1 kommentar:

 1. @ Uppsala
  dette var bra.
  her kan jeg bidra og følge med. Man skal ta utgangspunkt i "den makaløse manniken" som finnes på Youtube.

  Så skal dere se opp for Reidar Finsrud Perpetuum Mobile , som finnes på nettet, se også galleri Finsrud.

  Den maskinen har jeg vært med på å instruere. Reidar Finsrud gikk i skoleklassen under meg på Sogsti Skole og er sammen med meg en av bygdas viktigste nerder og freaker.

  Han fantaserte forferdelig fordi han er dyslektiker og har ikke artium i fysikk, men disse kan være særlig begavede mekanikere. Jeg gav ham en hoved- regel:

  §1, om Gud vet vi mindre
  §2 om solen vet vi at den er relativt perpetuum
  §3 om alt under solen vet vi at det kan ikke bestride annen hovedsetning
  §4, da får vi våre mobiles til å tuttle og gå.

  Og det stemte. Da det var sagt, så fikk også Finsrud sin mobile til å tuttle og gå.

  Jeg stilte og scoret samtidig med Kolbergs mobile, det sjølgående stjernestativ da det hurtigst gjaldt på kunne langtidseksponere hale boppkometen. den går sustainable helt uten strøm og batteri, relativt perpetuum.

  Universitetet stusset og klødde seg bak og rev seg i håret, og klarte ikke å finne ut hvordan Finsruds mobile funker, men jeg vet det Til gjengjeld så fikk også Universitetet til sin Mobile i vestibylen på Fysisk institutt i Oslo. det er en messingkule som dingler og går under takhøyden tilsynelatende perpetuum.

  Men nå skal vi ut på fjorden til Sankthans og jeg har fått til Dieselmotoren, en Yanmar 2 gm 20. den røyker og drekker praktisk talt ikke, noe som er idealet. Og da kan man overveie og spekulere videre i syntetisk fuel, Men jeg skulle også svært gjerne ha den under seil.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet