16 juni 2015

Påven battlar klimatförändringar i ny filmtrailerPåven ska tydligen släppa en encyklika om klimatförändringarna om några dagar (den har redan läckt till italiensk press från den genomhederliga Vatikanen). Enligt uppgift uppvisar Påven där vetenskaplig förståelse angående den mänskliga påverkan av klimatet och dess konsekvenser för vår jord - konsekvenser som främst drabbar de fattiga (som vanligt). Det här har fått den brasilianska klimatinformationsgruppen Observatório do Clima att göra ovanstående filmsnutt för att beskriva vad encyklikan handlar om. På ett ungefär. Typ. Men det är förstås bra att Påven ägnar sig åt världens verkliga problem istället för ... andra problem, så man bör nog inte klaga.

När vi ändå är på ämnet har Louis CK nedanstående ståupprutin om Gud och klimatförändringar.

3 kommentarer:

 1. Väntar med spänning på Sarah Palin's motvideo, det blir en episk kamp :)
  Sarah Palin behöver bli bättre än så här

  Skämt åsido, påvens inställning borde ge den katolska "skeptiska" skaran i USA en tankeställare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. John Cleese har en kul och klockren analys av Palin som jag tycker stämmer bra med hennes framträdande i din länk. Hon radar ju mest upp olika floskler som hon lärt sig utantill, det är uppenbart att hon inte gör något slags egentligt eget resonemang.

   Humor är annars ett väldigt effektivt sätt att kommunicera. Det som förvånade mig är att Katolska kyrkan och påven hade humor och till och med skämtar lite med sig själva i videon. Har annars alltid uppfattat dom som rätt humorlösa.

   Radera
 2. Är knappast något stort fan av den Katolska kyrkan men jag tycker Påven imponerar i denna fråga. Ett genuint moraliskt engagemang är ju vad man kan förvänta sig att religiösa auktoiteter bidrar med.

  Ärkebiskopen av Washington, Cardinal Wuerl imponerade också stort med något som mer liknade Aikido-tekniker när han i Fox News fick försvara Påven mot bland annat Rush Limbaugh. Wow, vilken retoriker! Men också kombinerat med mycket visdom. Gick nog hem i det forumet :-)

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet