3 juli 2015

Fredagsmys: The Onion om påven och klimatförändringarna

Klicka på bilden! (Obs: satir)

3 kommentarer:

 1. @ Uppsala

  dette her er jo trøstesløst.

  Paven er visstnok kjemiker, det er jeg også, og så er han jesuitt. der har vi visse vansker. Det har hersket jesuitterforbud i Norge siden renessansen og opp til 1956 da vi måtte ta inn noen ungarske jesuitter som var flyktninger.

  Det er en svært broget historie hvor jeg personlig har kunnet merke meg både positive og negative jesuitter. Av de klart negative er en viss Athanasius Kircher. Men så har vi de Jesuitter som klarte å ta seg inn og berge det keiserlige observatorium i Kina og få ut dataene derfra til beste for menneskeheten og opplyse dem om nyere astrometri og telescopi. De lærte seg kinesisk og kledte seg i mandarinklær og blev klaget fra Europeisk side for å ha blitt hedninger.

  Så kom et foredrag nylig på Astrofysisk institutt i Oslo om Christopher Scheiner, en eminent og saklig sol- forsker samtidig med Gallilei.

  Dra ut Maximillianus Hell &al. det var 2 jesuitter fra det keiserlige observatorium i Wien som blev rekvirert av København for å følge Venuspassasjen i Vardø. Det skjedde mens også Paven hadde forbudt og nedlagt Jesuitterordenen. Hell & al kom fra det med stor heder.

  Så merker vi oss Pierre Teilhard de Jardin, antropologi og paleontologi. Og Lefevre, belgisk jesuitt til Big Bang- teorien.

  Jeg har skrevet klart og sagt ifra til Dominicanerne i Oslo at idag er det kanskje den hellige Dominicanerorden som bør forbys av paven og Stormaktere og bures inn for å sone og slippes ut igjen forsiktig to og to ved god oppførsel på åpen soning, men med strengt forbud mot å misjonere. Jesuittene synes å ha tatt kuren og blitt adskillig forbedret og duger til gagns efter det.

  De er kjente for å ha det pavelige observatorium i Arizona, tidligere lokaslisert i Italia.

  Jesuitter i Søramerika er en egen historie med blant annet staten paraguay. Den historien kan jeg ikke, men Fransciscus virker akademisk velforankret og høysivilisert.

  jeg er klart tilbøyelig til å slå klimanektingen og klimasurrealismen i sekk med DDR- messigheten Arbeiter und Bauernfakultät i Greifswald nu nedlagt, og med det tilsvarende ML-messige og mussoline Chicago Gangsters over there på Chateau heartland i Michigan, og klassisk barne- marxistleninisme og dia- lektisk materialisme og barne- rødegardisme der jorden er kunstig maskinavrettet som et gølv eller som en exerserplass innen for vegga og under en takhøyde der jorden er flat. for å kunne tekkes bedehuset i texas der jorden likeså er flat og klassisk DDR- messig brunkullfyrt uten shrubbing og kølarøyken er livets gass.

  Kirken bruker røkelse. Den er ikke så intens......

  SvaraRadera
 2. Men....

  det var 3 ordensbødre, jesuitten og dominicaneren og fransciscaneren.

  Det var ute på studiereise pilgrimsreise og tok inn på et billigste hotell. og der måtte de holde tidebønn. Men da gikk lyset.

  Dominicaneren sto da opp og holdt et langt og lærd foredrag om lysets betydning for å kunne holde tidebønn.

  Den noe enfoldige og kanskje naive fransciscaner satte seg ned og foldet sine hender og sa: " Herre, la det bli lys..."

  Og det blev lys!

  For i mellomtiden hadde den mer besluttsomme og handlekraftige jesuitten gått ut og skifta sikringen.

  Vi blir aldri kvitt dem, så la oss håpe på at sånn er det.

  SvaraRadera
 3. @ Uppsala

  Lars Levi Læstadius,... der tror jeg dere har typen. Den generelle jesuitt fra Worldwide.

  Men de kan forekomme i forskjellige grader og varianter både på det gode og på det onde.

  Hos Læstadius fyrte de med bjørk for å holde myggen borte og for å tåle lukta av hverandre.

  Jeg vet ikke om de brukte tobakk.

  Læstadius drev karakteristisk nok også med vitenskap, så det er feil å forby Paven det samme.

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet