23 aug. 2016

Forskare vs politker del II


Här är en video om hur det ena stora politiska partiet i USA gick från att lyssna på forskarna om klimatfrågan till att förneka vetenskapen. Hur kunde detta ske? Senator John McCain ger faktiskt ett svar på det vid 1:20: det beror på inflytelserika särintressen som energi- och oljebolagen. Men det har nog också att göra med identitetspolitik: nu för tiden ses man inte längre som en riktig republikan om man lyssnar på forskarna.
Källa: Vox.

2 kommentarer:

 1. "Nu för tiden ses man inte längre som en riktig republikan om man lyssnar på forskarna."

  Kanske off-topic, men en av två anledningar att jag är agnostiker istället för ateist. Man kan vara politisk fundamentalist (typ Nord Korea) eller ekonomisk fundamentalist (typ republikanerna) eller egentligen vilket-knas-som-helst fundamentalist (typ homeopaterna) och vara precis lika blind för Sanningen som vilken religiös fundamentalist som helst. Man kan också vara djupt religiös och helt på det klara med exempelvis klimatvetenskapen. Att på det vis ateister gör körsbärsplocka religionen som 'problemet' invaggar en falsk känsla av att bara religionen försvann så skulle alla människor omedelbart bli rationella - och detta drabbar faktiskt främst just ateister. De blir tvärtom så övertygade om sin egen förträfflighet (jag är icke-religiös; ergo: jag är icke-irrationell) att de drar ner på sin självrannsakan, även på områden ej relaterade till religion.

  (Anledning #1 är naturligtvis att Gud / Kraften / Spagetti-monstret visserligen aldrig bevisats, men heller aldrig motbevisats, och att anta att nollhypotesen är sann respektive osann utan någon som helst mätdata är givetvis felaktigt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Drake ICN

   Folks fixe ideer er et studium verd.

   Jeg har gransket mine egne og mener klart at verdens paver og despoter vet hva de gjør. De forlanger ungdommen til pliktig konfirmasjon i den mest påvirkelige og sårbare pubertet med trussler som:

   Ellers blid du ikke voksen
   Ellers får du ikke mat
   Ellers får du ikke fitte
   Ellers er du ikke en av "våre"
   Ellers blir du EX-COMMUNISERT.

   Og man velger ikke sinde konfirmasjonsprester, de prakkes på en.

   Og man har visse valg:

   Skigruppa
   Håndballgruppa
   Speideren
   Unge Høyre
   KFUM
   Skolelaget
   Jazzballettgruppa
   Sniffegruppa.

   Jeg har funnet ut ved gjensyn av min Katekismelitteratur den som bare er bladd igjennom eller lest under pulten i smug og som ligger der dypest i skoleveska..... at det står der svart på hvitt, det er der jeg har det fra, mine fixe ideer, og hadde helt glemt hvor jeg hadde det fra.

   Men dette: Jamen sånn er det da bare,.... jamen alle vet da det?,.... jamen sånn må det jo være?.....

   nemlig ens fixe ideer, de preges i menneskets annen trassalder, fra man er elvis og opp til fjortiskonfirmasjonen.

   Jeg forbinder det til SKAM! og Samvittighed, som er to vitale erkjennelsesorganer i hver sin ende av hvirvelsøilen.

   SKAM! er hva man har, ikke har, kanskje heller burde ha hatt mellom bakbena, verken mer eller mindre. Og bevisstgjøres integreres og preges i menneskets første trassalder, ens smuss og lohhhhrt og fyyyyyy og ischhh og materialbegreper.

   Samvittighed er hva man har mellom forlabbene, nøy- aktig midt imellom ørene, Nemlig den lille torske og krokodillehjernen som er felles for alle høyere virveldyr, og derfra ned bak drøvelen og griper i hjerterøttene så hjertet kan fly helt opp i halsen og i mageskinnet så man rent kan spy. Og det er Hickupen, nemlig Nervus Vagus, intet mer,.... og intet mindre.

   Samvittigheten bevisstgjøres integreres og preges i mennesket i annen trassalder, og der sitter også ens fixe ideer nemlig i Nervus vagus. altså ikke i ryggmargen slik mange tror men i bukstrengen. Den 7.de nerve.

   Dette er en svært effektiv dybdepsychologisk arbeidsteori.

   Lillehjernen kontrollerer de betingede reflexer og all dressuren.

   det er ganske riktig slike dypt religiøse ting vi har å gjøre med i klimadisputten.

   Vi må vite at for å endre på ens virkelig dype og fixe ideer senere i livet må det svære katastrofer til, nemlig en ny pubertet i høy alder og det er pinlig.

   Radera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet