5 juni 2017

John Oliver om Trump och Paris-överenskommelsen

Så här kommenterar John Oliver (Last Week Tonight) Trumps och USAs avhopp från Paris-överenskommelsen.

För den som vill läsa mer om alla felaktigheter i Trumps tal i Vita Husets rosenträdgård förra veckan:

2 kommentarer:

 1. Jag läser från gårdagens inlägg på KU:
  "Istället har Merkel nu, enligt flera källor (här och här), försvagat planen för att den överhuvudtaget skulle kunna accepteras av USA. Bl.a. så räknas även investeringar i gas och kärnkraft in i vad som ses som en önskvärd utveckling."

  Det är med stor tillfredställelse jag noterat denna förstärkning i kampen mot våra skadliga utsläpp, naturgas är nödvändigt i det korta perspektivet och kärnkraft i det långa. Bra att Merkel kommit till denna insikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte hålla med där! Fracking släpper ut cancerogena och toxiska föreningar i vattendrag. Det kommer bita oss i arslet senare. Det svenska ordspråket "kissa i byxorna för att hålla sig varm" passar perfekt in på företeelsen. Kom ihåg, varje krona investerad i fracking är en krona inte investerad i förnyelsebar energi eller för den delen kärnkraft (uranbrytning kontaminerar visserligen också närliggande vattendrag, man eftersom man behöver mindre uran än man behöver naturgas, så är valet dem däremellan lätt). Visserligen lider kärnkraften just nu av en helt ny sorts problem; uppluckringar i lagstiftning och tillsyn, så att de kärnkraft som nu (fusk)byggs i Finland har högre risk att läcka. Tills detta är löst är det nog bäst att inte bygga ny kärnkraft heller, alls, faktiskt.

   Radera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet