10 juli 2009

Ännu en blogg värd att kika på

För den som händelsevis uppskattar vår senaste bloggpost "Noll rätt, professorn", eller andra inlägg signerade Anders E, kan jag tipsa om att E står för Emretsson, och att Anders vid sidan av att bidra till Uppsalainitiativet även driver en egen blogg, emretsson.net. Också på den bloggen får klimatfrågan stort utrymme, men tonvikten skiljer sig något från Uppsalainitiativets, och blir därför ett i mitt tycke värdefullt komplement. Medan vi på Uppsalainitiativet främst fokuserar på naturvetenskapliga aspekter behandlar Anders på den egna bloggen i högre grad de politiska och samhälleliga sidorna av saken. Bara de senaste veckorna har han författat en rad intressanta notiser, inklusive "Ekonomer hoppas på fiasko i Köpenhamn", "Klas Eklund vet vad han pratar om", "Klimatpaketet i senaten", "Enorm potential för vindkraft", "Bistra utsikter inför Köpenhamnsmötet", "Nystart på gång för kärnkraften i USA" och "Min inre gröna fatwa", samt den i mina ögon lite provokativa "Yttrandefrihet och förräderi".

6 kommentarer:

 1. Att kallas provokativ av Olle H ... Brrrrr!
  Men tack för de vänliga orden!

  SvaraRadera
 2. Har Olle H skrivit om naturvetenskapliga aspekter? Det har jag totalt missat. Vardå?

  SvaraRadera
 3. Jonas N, Sätt upp mig på listan över de som undrar när Olle H skrivit om naturvetenskapliga aspekter?

  Ang. bloggen.
  Det mesta är korta inlägg som inte tillför något. Däremot måste jag säga att "gröna fatwa" artikeln står ut. Den vittnar om lite småhål i arrogansfasaden.

  SvaraRadera
 4. Hahn,
  Flertalet av de kortare inläggen på emretsson.net är främst tänkta som länktips. Förhoppningen är att någon enstaka besökare följer dessa länkar och kanske får veta något hen inte kände till tidigare. Kan de dessutom utlösa lite diskussion är det roligt (men tyvärr alltför sällsynt).

  Glädjande att det lite längre inlägget gav något mer. Samtidigt blir jag bekymrad över det du beskriver som en arrogansfasad. Kan du utveckla det lite? Min ambition är naturligtvis att vinna anhängare för det jag uppfattar som rätt och riktigt, och arrogans är knappast det bästa receptet för det.

  SvaraRadera
 5. Äsch, tag det inte så allvarligt, Anders, utan gläd dig istället åt att du är välkommen som medlem i föreningen VMAHFOS. (Bakom den klatschiga akronymen döljer sig orden Vi Mottagare Av Hahns Fullkomligt Obegripliga Smädelser).

  SvaraRadera
 6. Anders E, tja vi styrs väl alla av känslor i någon mån. Jag blev uppriktigt förvånad över din insikt om hur din/er inställning kunde uppfattas av de som inte delar den.

  Jag tycker att det var både starkt och överraskande. Egentligen borde det inte vara så märkvärdigt kanske men jag har sett mycket lite av sådan rannsakan hos UI.

  Olle H, dags för lite lojalitetsbetygelser internt igen?
  Först och främst så tror jag att du är en vettig figur och jag tror mig förstå att du har en övertygelse som är orubblig. Troligen vill du mänskligheten väl och det är säkert bra. Problemet som jag ser det är att du i frågan privat uppfattar Lars Bern, stockholmsinitiativet och säkerligen mig som antingen onda eller okunniga till den grad att vi utgör en fara för mänskligheten i förlängningen.

  Du tror antagligen att det är bråttom att agera nu och att vi motarbetar alla välvilliga krafter.

  Kanske är det därför du fokuserat på personangrepp och, faktiskt i mitt tycke lagt nivån väl lågt. Insikten om hur andra uppfattar en sak tror jag du tyvärr inte fångat upp i villervallan och det var just det jag tyckte var bra i Anders E's material. Till och med Anders E som delar din uppfattning klargör väl i sitt första inlägg här att du ligger ohotad etta när det gäller att vara provokativ.

  Jag säger väl återigen att för mig är det fullt möjligt att klimathotet är verkligt och allvarligt. Problemet är att jag inte ser några OTVETYDIGA tecken på det just nu. Varken i temperatur, isutbredning eller något annat naturfenomen.

  Därför känner jag en osäkerhet! Om det gör mig ond, då får det väl vara så!

  SvaraRadera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet