18 dec. 2016

SNL om Trump, Putin och Tillerson

Förra veckan skrev vi om att Trump ämnar utse Exxon Mobil-vd:n Rex Tillerson till utrikesminister i USA och om Exxon Mobils intressen i ryska Arktis. Så här kommenterar Saturday Night Live detta.

2 kommentarer:

 1. Nu vet vi, det amerikanska folket har inte valt Trump. Naturligtvis borde valet ogiltigförklaras, naturligtvis borde Trump själv slå fast att han inte valts i en demokratisk process och dra sig ur. Naturligtvis borde USA tolka situationen som att krigslagar gäller och ge Obama ytterligare 4 år som man gjorde under 2:dra världskriget med Roosevelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nei LBt
   Dette blir for komplisert.
   Jeg tror Obama er sjeleglad for å komme unna, og da gjelder videre for det amerikanske folk at man ligger som man reder og efter den søte kløe kommer den sure svie, og ethvert land har den regjering det fortjener.

   Jeg tror ikke at selveste Putin og Russerne har hacket.

   Selvfølgelig har de det, den fristelsen er for stor. Men de har neppe vært i nærheten av å virkelig kunne det og hatt skikkelig tilgang og utstyr. Et bank- ran og det statskupp opereres best innenfra av korrupte og utro tjenere.

   Det rimelige er interne US Citizens til og med inni offentlige bygg og systemet og styre og stell. Som er både frustrerte og forbanna og dyktige og ikke minst unge nok og høyt trenet i IT og i metodene. Og denne Putin har bare latt seg betjene, og som den erfarne KGB offiser med bakgrunn i utenlandstjenesten han er, visst også å kunne la seg betjene ganske enkelt, og sette minst mulig spor.

   Assange og Wikileaks?

   Mange har sikkert syntes synd på ham og sendt mye materiale dit også.

   Svært mange har vært forbanna både på Hillary Clinton og John Kerry og hatt grunn til det. Men det rimelige er forbannelse og frustrasjoner ved "systemet" og Law and order og regjeringspartiet som sådant.

   Jeg var 3 dager over there i Statene på gjesteopptreden for 10 år siden og fikk omhyggelig besjed om hva man gjør og ikke gjør i Statene. "Man prater ikke politikk.." men politikk er da noe man prater?

   De slet, det var helt åpenbart. Og det styggeste var at det hang Stars and Stripes og Federal over alt og hele uka. Man blir fed up av all denne overdrevne nasjonalisme. De feiret 4th of july på alle hverdagene hele året rundt, som i det gamle DDR der alle de nye og fine tekstilene hang oppe i flaggstengene langs alle veier, mens folket gikk der i filler.

   Situasjonen var klart krampaktig, og minnet efter mine begreper betenkelig om et sovjettsamvelde ( folkemeningen og politikerne statsforvaltningen i alvorlig utakt og mye hysj hysj,.. man må vokte sine ord og hvem som hører på).

   Fikk man dem nemlig på tomannshånd så rant det ut av dem. De var steika forbanna på

   1, krigen i Irak
   2, At de ikke har noen trygdekasse /folkepensjon og
   3, Pollittikkeraaaaa og sysstemet i vest (i Washington)

   Dette var blant de moderate og klart konservative og små- borgerlige i New England, den heller anstendige og arbeidssomme og sparsommelige befolkning. Og bare et lite gløtt inn i "statene".

   Men politikk er da noe man prater? Og man kunne vitse om tingene. Vitsene befant seg på et høyt nivå akkurat som i det gamle bakvendtland.

   Det ille er at når samfunnet er slik. Når teori og praksis spriker altfor mye, så vil en vellykket pøbel og psykopat kunne vinne en viss oppslutning. De kritiske instanser er allerede alvorlig belastet og utslitt når det går på "eksistensen" og på livet løs..

   Trump sa at valget er "rigget" Selvfølgelig er det det. Det er da noe vi vet. Så sa han videre at pressen og media sviktet, og hadde rett i begge deler, men sa bare ikke hvordan det var rigget og hvordan og hvorfor pressen mest sviktet.

   Tenk også på Brexit. Når pressen og journalist- klassen tar seg til rette og vil være den 4de statsmakt og gir seg til å skulle føre eller styre også med landets politiske situasjon.....

   ....(slik de er vant med aksjekurser og eiendoms og oljepriser hvor det handler daglig rutinemessig om å kunne styre og føre med potensielle milliardfortjenester).....

   ...... det konstitusjonelt og lovlig sett heller skal bestemmes ved valgene, og gir seg til å føre og styre altfor ulikt dette,.......

   ...... da svikter media og presse og journalismen sin oppgave.

   Radera

Tips: Använd gärna signatur när du kommenterar. Det underlättar samtalet